arpotechno

Taustaa

Mistä tulemme, minne menemme...

Arpotechno (toiminimi) on alkujaan Tampereella keväällä 2012 perustettu automaatio- ja tietotekniikan palveluja tarjoava pienyritys. Aikaisemmin yrityksessä oli omistajan lisäksi palkattujakin työntekijöitä, mutta he ovat kaikki siirtyneet suoraan asiakkaiden palvelukseen.

Perheemme muutti Tampereelta Mikkeliin syksyllä 2018. Työskentelin alkuun kotitoimistossa, mutta nyt yrityksen toimitilat sijaitsevan Otavan vanhalla koulutilalla, jossa on runsaasti tilaa toimia ja tehdä töitä.

Moni on ihmetelyt paikkavalintaamme, syy on varsin yksinkertainen. Vanha isäni asuu Mäntyharjulla, veljeni Kouvolassa ja vaimoni Susannan äiti ja lapsia lapsenlapsineen asuu Savonlinnan seudulla. Mikkelistä on huomattavasti lyhyempi matka matkustaa Mäntyharjulle, Kouvolaan tai Savonlinnaan kuin aiemmin Tampereelta. Nyt pystymme käymään päiväseltään näissä meille tärkeissä paikoissa ja minäkin pääsen helpommin auttamaan veljeäni Karia hänen kalustaesssaan asiakkaillensa uusia keittiöitä ja muita tiloja.

Arpotechnon perustajana minulla on pitkäaikainen kokemus automaatiosta ja tietotekniikasta. Valmistuin automaatioinsinööriksi Kotkan teknillisestä oppilaitoksesta jouluna 1987. Sen jälkeen olen on opiskellut työn ohessa automaatio- ja säätötekniikan diplomi-insinööriksi Tampereella vuosina 2000 - 2010. Automaatioon ja säätötekniikkaan keskittyvän pääaineen lisäksi lyhyenä ammattiaineena minulla oli Ohjelmistotuotanto. Automaatioalan perustutkintojen lisäksi olen suorittanut useita ohjelmistotekniikkaan liittyviä kursseja mm. Texasin yliopistossa, jossa kahden kurssin aiheena olivat sulautetut järjestelmät.

Työuran aikana merkittävimpiä työnantajia ovat olleet Kouvolassa Suunnittelutoimisto Asser Vuorinen, Tampereella Valmet Automation, Instrumentointi ja Kalmar Industries.

Vahvasti isänmaallisena ihmisenä haluan rakentaa suomalaista Suomea auttamalla suomalaisia ja erityisesti eteläsavolaisia yrityksiä menestymään omalla toimialueellaan ja myymään tuotteitaan tai palveluitaan myös ulkomaille.

Parhaaseen lopputulokseen pääsemme tekemällä yhteistyötä paikallisesti lähellä toisiamme, mikä mahdollistaa päivittäisen yhteydenpidon ja nopeasti järjestettävät henkilökohtaiset tapaamisen joko toimistollani tai yhteistyökumpanin luona.

Nyt on sinun vuoro, ota yhteyttä ja kerro kuinka voimme yhdessä rakentaa yhteistä tulevaisuutta toisiamme auttaen. Soita, lähetä sähköpostia tai laita viesti tämän sivuston lomakkeella.

Veijo Arponen, dipl.ins.