EchoLink-node OH3NFC-L


Koekäyttöjakso on päättynyt

Kokeilu neljän VoIP-palvelun kytkemisestä toisiinsa samassa tietokoneessa ajettavien ohjelmien avulla oli onnistunut. Tietokoneen lisäksi käytössä oli vain yksi lisälaite, ThumbDV AMBE-koodekkia varten. PTT-ohjauksen tekeminen ilman VOX:ia saatiin toteutettua virtuaalisten COM-porttien avulla.

Järjestelmässä linkitettiin digitaalinen puhe näiden VoIP-palveluiden välillä:

  1. BrandMeisterin DMR-puheryhmä 24497
  2. EchoLink node OH3NFC-L, käytössä oli myös tunnus OH3NFC-R
  3. TeamSpeak 3 palvelin dv.oh3nfc.dy.fi
  4. Zello-kanava ‘OH3NFC Crosslink’

Järjestelmä on nyt valmis asennettavaksi ra-kerholle tai muualle yhteisön osoittamaan paikkaan palvelemaan viestintätarpeita olosuhteissa, joissa fyysiset toistinasemat eivät ole käytettävissä pitkän etäisyyden tai jonkin muun syyn vuoksi.

Jos haluat itse rakentaa vastaavan järjestelmän, niin lähetä sähköpostia osoitteeseen oh3nfc@gmail.com. Kerron asiasta kiinnostuneille lisää järjestelmän konfiguroinnista ja käytöstä.

Järjestelmässä käytetty ptt-ohjaus on kuvattu dokumentissa ptt-control.pdf.

Kiitos kaikille kokeiluun osallistuneille!

Node OH3NFC-L on nyt simplex-taajuudella

OH3NFC-L node on nyt simplex-käytössä. Kotona olevassa miniläppärissä ajossa oleva SvxLink-ohjelmisto on kytketty URI-laitteen kautta Kenwood TM-V71E radioon, joka on asetettu simplex-taajuudelle 433.575 MHz, käytössä on aliääni 123 Hz. SvxLink on pääsääntöisesti ajossa koko ajan. Radio on päällä vain silloin, kun olen itse paikalla.