Hytera PD565 käsiradion 'kooditulppa'


Loin automaatiota (autohotkey) apuna käyttäen kooditulpan (eng. Code Plug) Hytera PD565 käsiradiolle. Tämä radio on se ‘Lahti-radio’, joita oli käytössä hiihdon Lahden MM-kisoissa ja joita Bandercom myi radioamatööreille sopivaan pakettihintaan.

Tässä tulpassa on kanavanipput kaikille Suomen DMR-toistinverkon seitsemälle taajuudelle (kanava-allokaatio) ja kanavaniput myös SharkRF openSPOT:ia varten. DMR-puheryhmät ovat uuden rakenteen mukaiset. Lisäksi siihen on asetettu muutama FM-toistin ja joitakin simplex-kanavia.

Kanavaniput on ryhmitelty radion käytettävyys huomioiden. ‘244 FI’-kanavissa on käytössä roaming, joka etsii aina parhaiten kuuluvan taajuuden. Simplex-kanaville on tehty skannausryhmät.

Tämä tulppa sisältää kontaktilistassa kaikki suomalaiset DMR-tunnisteet, kaikkiaa 680 kappaletta. Kuudellakymmenelläkuudella asemalla on käytössä kaksi tai useampi DMR-ID. Näissä tapauksissa kutsumerkin perään olen lisännyt numerot 2…4.

Tulppa on tehty Hytera CPS V8.06.01.017.EM5 -ohjelmalla ja on ladattavissa osoitteessa PD565_NOCALL_1234_v1.0.rcdx. CPS:n voi ladata sivulta HamDigitaal.nl.

HUOM! Ennen radion ohjelmointia muuta tulppaan oma kutsusi ja DMR-ID. Tässä tulpassa kutsu on ‘NOCALL’ ja DMR-ID on ‘1234’.

73 de Veijo Arponen, OH3NFC